Left
Right
splet@trgotur.si
03 898 62 55
041 465 227
Iščeš delo? Delodajalci
Iščeš delo? Delodajalci

Pravilnik o preprečevanju nadlegovanja ali trpinčenja

Mobing je trpinčenje/šikaniranje/izživljanje na delovnem mestu, zato potrebujemo Pravilnik za preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu!

Pravilnik o nadlegovanju ali trpinčenju na delovnem mestu (oz. daljše Pravilnik za preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu) je potrebno imeti!

Slovenska zakonodaja določa, da mora vsak delodajalec preprečiti morebitno nadlegovanje ali trpinčenje na delovnem mestu in zato imeti ustrezen Pravilnik o preprečevanju spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu. Kaj štejemo pod  nadlegovanje ali trpinčenje na delovnem mestu? 

To je:

  • šikaniranje,
  • žaljenje,
  • zasmehovanje,
  • poniževanje... in še bi lahko naštevali.

Z eno besedo je to mobing. Beseda mobing izvira iz angleščine – (mobbing) in pomeni trpinčenje/šikaniranje/izživljanje na delovnem mestu.

Mobing je tujka za:

  • neetično,
  • ponižujočo in
  • sovražno komunikacijo med sodelavci ali med podrejenimi in nadrejenimi v obliki psihičnega nasilja na delovnem mestu.

Ko oseba ali večja skupina oseb psihično zlorablja posameznika in ga spravlja in ohranja v položaju nemoči. Da lahko psihično nasilje označimo kot mobing se mora vedenje pojavljati daljše časovno obdobje (vsaj 6 mesecev) v pogostih intervalih (vsaj enkrat tedensko).

Pravilnik o nadlegovanju ali trpinčenju - delodajalec je dolžan poskrbeti za varnost in zdravje na vseh področjih!

Direktiva iz Sveta Evrope iz leta 1989 v 5. členu določa, da je delodajalec dolžan poskrbeti za varnost in zdravje na vseh področjih, ki so v zvezi z delom.

Ustava Republike Slovenije  natančno določa dolžnosti države za zaščito posameznika. Po 34. členu »ima vsakdo pravico do osebnega dostojanstva in varnosti«.

Zakon o delovnih razmerjih: v 44. členu  določa, da mora delodajalec varovati in spoštovati delavčevo osebnost in ščititi njegovo zasebnost in v 45. členu zagotavljati varovanje dostojanstva delavca pri delu in pred spolnim nadlegovanjem.

Kaj morate storiti kot delodajalec?

Žrtvam je potrebno pomagati, jim svetovati v interesu njih samih in v interesu delodajalca. Kajti zaradi posledic mobinga sta oškodovani obe strani, tako delavec kot tudi delodajalec. Sprejeti morate politiko o preprečevanju nasilja na delovnem mestu oziroma Pravilnik za preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu.

Kaj naj pravilnik vsebuje?

V pravilniku je zapisano: 

  • nesprejemljivo vedenje ali ravnanje,
  • preprečevanje nadlegovanja ali trpinčenja in
  • ravnanje v primeru nadlegovanja ali trpinčenja.

Kako do Pravilnika o preprečevanju spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu?

Enostavno. Pokličite nas. Z veseljem se bomo odzvali, se srečali in pogovorili z vami ter vam pripravili ustrezen – zakonsko obvezenPravilnik o nadlegovanju ali trpinčenju.
Imate vprašanje? Lahko vam pomagamo! Kontaktirajte nas...
KLIKNITE TUKAJ
Želite, da vas obveščamo o spremembah in aktualnih novicah za podjetnike? Prijavite se na naš e-novičnik
KLIKNITE TUKAJ
Želite več informacij?
Izpolnite obrazec
TRGOTUR d.o.o., Ljubljanska cesta 13/b, 3320 Velenje. Copyright © 2014 Trgotur d.o.o., vse pravice zadržane. Izdelava spletnih strani AV studio