Left
Right
splet@trgotur.si
03 898 62 55
041 465 227
Iščeš delo? Delodajalci
Iščeš delo? Delodajalci

Začasno in občasno delo upokojencev - kadrovska vrzel

KADROVSKA VRZEL? POMAGAJTE SI (začasno in občasno) Z UPOKOJENCI.

Začasno in občasno delo upokojencev je ena izmed rešitev trenutne situacije na trgu dela v Sloveniji. Čedalje pogosteje se izpostavljalo težave delodajalcev glede pridobivanja kvalificirane delovne sile na razpoložljiva delovna mesta. Delodajalci predvsem izpostavljalo pomanjkanje določenih veščin in izkušenj kandidatov. Zaradi staranja prebivalstva pa se lahko v prihodnje pričakuje še več upokojencev in manj razpoložljivih kandidatov za delo in zaposlitev.

Po drugi strani pa se zelo pogosto sliši, koliko upokojencev zaradi nizkih pokojnin živi pod pragom revščine.

Dejstvo pa je, da imajo starejši številne bogate izkušnje, veliko znanja, spoznanj, izoblikovano mišljenje in da so lahko dobri mentorji.

INŠTITUT: ZAČASNO IN OBČASNO DELO UPOKOJENCEV

Slovenska zakonodaja ima institut t.i. ZAČASNEGA IN OBČASNEGA DELA UPOKOJENCEV. Ta upokojencem omogoča opravljanje dela na način, da  se med delodajalcem in upokojencem vzpostavi civilnopravno pogodbeno razmerje, vendar lahko delo na tej podlagi vsebuje tudi nekatere elemente delovnega razmerja.

Delodajalci bi to morali vzeti kot dobrodošlo možnost in poiskati upokojence, ki bodo s svojim začasnim in občasnim delom po potrebi zapolnjevali kadrovsko vrzel. Morda poklicati katerega dobrega delavca, ki se je v podjetju v preteklosti upokojil in ga povabiti nazaj na delo? Res je, da za posameznega upokojenca to delo ne sme obsegati več kot 60 ur na mesec. Delodajalec lahko torej tudi na tak način izkoristiti fleksibilnost te oblike dela, ki niti ne predvideva nadomestila za letni dopust, za bolniško odsotnost, odpravnin itd. Nemalo kateri upokojenec pa se bo z veseljem vrnil nazaj v delovni proces, v socialno vključenost in z začasnim in občasnim delom mesečno oddelal teh nekaj ur. Z delodajalcem jih bosta skupaj razporedila ter si bo upokojenec tako dodatno prislužil denarna sredstva za polnejše življenje v upokojitvi.

Vprašanje za delodajalce torej je, zakaj pravzaprav v podjetju ne bi imeli dobrega upokojenega varilca, da v krajšem časovnem obsegu, po navodilu delodajalca, pride opravit določena varilska dela in morda prenese kakšna svoja znanja na ostale mlajše zaposlene? Zakaj npr. upokojena kuharica ne bi k delodajalcu prihajala nuditi pomoči v kuhinji itd.

V kolikor bi bili delodajalci zainteresirani, da v vašem podjetju koristite možnost te oblike dela, se obrnite na nas

Z veseljem vam bomo pripravili ustrezno dokumentacijo za začasno in občasno delo upokojencev. Podali vam bomo tudi vsa potrebna pojasnila ter predstavili omejitve na strani delodajalca in delavca, ki so povezane s to obliko pogodbe.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas...
KLIKNITE TUKAJ
Želite več informacij?
Izpolnite obrazec
TRGOTUR d.o.o., Ljubljanska cesta 13/b, 3320 Velenje. Copyright © 2014 Trgotur d.o.o., vse pravice zadržane. Izdelava spletnih strani AV studio